Tüb bebek yöntemi nasıl uygulanır

Tüp bebek çeşitli sebeplerle çocuğu olmayan aileler için uygulanan yapay bir gebelik üretme yöntemidir. Tüp bebek yapılırken Anneden ve babadan alınan üreme hücreleri laboratuvar ortamında bir araya getirilir, daha sonra bu hücreler Anne`nin rahmine tekrar yerleştirilir. Böylece hamilelik evreleri başlar.
Tüp Bebek Yöntemi Garantili mi

Tüp bebek yöntemi pahalı ve düşük olasılığı bulunan bir yöntemidir. Tüp bebek uygulaması yapıldıktan sonra düşük yapma riski %50 civarındadır. Yani tüp bebek yapıldığı anda hemen bebek sahibi olunacağı anlamına gelmez. Başarıyı sağlamak için tekrar yapılması gerekir.

Tüp bebek ile yapılan gebeliklerde çoğunlukla ikiz bebekler dünyaya gelmektedir. Kimlere Tüp bebek yapılır

Tüp bebek yöntemine başlamadan önce çeşitli testler yapılır. Bu testlerden doğru sonuç alınırsa tüp bebek için çalışmalara başlanır.

Erkekte sperm hiç üretilmemesi veya kadında yumurta hücresi sorunları olması durumunda tüp bebek yöntemi hiç kullanılamaz. Bu sebeple tüp bebek nihayi sonuç değildir. Tıbbi olarak hamilelik imkanı bulunmayan kadınlar veya rahim problemleri yaşayan kadınlar tüp bebekle hamile kalamaz. Bu konuda detaylı bilgi için uzman bir tüp bebek merkezi ile görşmeniz gereklidir.
Tüp bebek fiyatları nedir

Tüp bebek fiyatları 3000-4000 TL arasında değişmektedir. (2012 yılı fiyatları bu civardadır). Fakat harcama sadecetüp bebek işlemi için yeterli değildir. Eğer ilaç tedavisi gerekiyorsa 1500-2000 TL civarında toplam ilaç fiyatları bulunmaktadır. Özellikle yetersiz sperm durumlarında erkek de ilaç almalıdır. Eğer erkek spermleri normal yollarla alınamıyorsa erkek de ameliyat edilerek spermler alınır. bu emeliyat ek olarak fiyatlandırılır. fiyatı 1000 TL üzerindedir.

Emekli sandığı ve SSK gibi kurumlara bağlı olanlar için devlet bu bedelin tamamını ödememektedir. ilaçların %80 lik kısmını, tüp bebek tedavisinin ise %45`lik kısmını ödemektedir. Bu yardımlardan faydalanmak için öncelikle Sağlık Bakanlığı?na bağlı Eğitim ve Araştırma hastanelerinden "tüp bebek uygunluk" raporu alınması gerekir. rapor alındıktan sonra tüm işlemler bitince hastenede tüp bebek tedavisi yapıldığını gösteren raporla birlikte bağlı olduğu kuruma başvurarak tedavi yardımı alabilir. Devlet kurumları işlem bitmeden ödeme yapmaz, bu sebeple masrafları önceden sizin ödemeniz gerekir.

Tüp bebek yaptırmak için 10.000 lira gibi bir masraf yapacağınızı düşünerek bütçenizi ona göre ayarlamalısınız.

Tüp bebek nedir

Önceki cevap: Kuzey Kıbrıs için uçak bileti kaç lira Sonraki Cevap: Antika Mücevher nedir